3 tips voor een gezellige zithoek

Een zithoek mag tegenwoordig niet meer in de tuin ontbreken. Een tuin is een plek om tot rust te komen en een zithoek hoort daar bij. Hoe groot of klein je tuin ook is. Steeds vaker wordt het design van binnen doorgetrokken naar de tuin. Dit zorgt ervoor dat de woonstijlen op elkaar aansluiten. Met deze tips creëer je de perfecte zithoek in de tuin. 

Kleurthema

Een goede methode om eenheid te creëren is het gebruik van kleur. Voor eenheid in je huis en tuin moet je dezelfde kleuren gebruiken. Nu moet je natuurlijk niet alles in dezelfde kleur, maar je kunt wel bepaalde kleuren laten terugkomen. Als je bijvoorbeeld binnen een paar zwarte banken hebt staan, dan kan je buiten ook een paar zwarte meubels gebruiken. Het laten terugkomen van kleur hoeft niet duur te zijn, want je kunt het ook doen met kussens of decoraties. 

Meubilair 

Er zijn veel verschillende soorten meubels. Hierdoor zijn er genoeg creaties mogelijk. Slechts een enkele bank vormt geen zithoek. Een fijne en gezellige zithoek bestaat uit veel meer, zoals een bank, tafel, stoelen en verlichting. Het belangrijkste is dat je lekker zit. Je wilt lekker op de loungebank een boek kunnen lezen of in de tuinstoel even relaxen. Als het niet comfortabel is, dan ga je er niet in zitten. Het materiaal is heel belangrijk voor het comfort. Kunststof tuinmeubelen zijn het meest praktisch om te gebruiken en zitten ook nog eens comfortabel. 

Verlichting

Op een warme zomeravond wil je lekker in de tuin zitten. Hier hoort natuurlijk ook de juiste verlichting bij. Je kunt bijvoorbeeld een lichtslinger ophangen of een aantal kaarsen op tafel zetten. Ook kan je gebruik maken van lampen die heel de tuin verlichten. Hierdoor is niet alleen de zithoek verlicht, maar kan je ’s avonds ook nog van de tuin genieten. 

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen als het om een zithoek gaat. Sommigen willen alleen maar stoelen en anderen willen ook een lekker loungebank. Er zijn zoveel creaties mogelijk. Het belangrijkste is dat het bij je past en dat je er comfortabel kan zitten en rusten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *