De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur! Het is weer bijna kerst en dat houdt in dat het tijd is voor lekker eten, samen zijn met vrienden en familie en natuurlijk cadeaus. Met kerst willen we natuurlijk allemaal een prachtige tijd hebben. Er moet een heerlijk diner verzonnen, voorbereid en gemaakt worden en natuurlijk mag hier een prachtige wijn of andere drank niet bij ontbreken. Daarnaast willen we allemaal omringd worden door mensen wie we lief hebben en willen we hen natuurlijk ook allemaal een cadeau geven als blijk van waardering. Maar hoe regel je dit alles? Ik heb hier drie tips voor een goede voorbereiding voor kerst. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Tip 1: De uitnodiging

We willen allemaal natuurlijk zo veel mogelijk van onze vrinden en familie over de vloer hebben tijdens de kerst, want kerst vier je nou eenmaal samen. Voordat je gaat beginnen aan de voorbereiding van je diner, moet je natuurlijk wel weten wie er allemaal komen en waar je rekening mee moet houden. Hierom is het belangrijk dat je ruim voor aanvang de uitnodigingen verstuurd, ik adviseer je om dit half november al te doen. Wanneer je dit in november al doet heb je namelijk genoeg tijd om je diner aan te passen op eventuele dieet wensen.

Tip 2: Diner voorbereiding

Wanneer je gaat bekijken wat je je familie en vrienden wilt voorschuiven zijn er een aantal zaken die je moet overwegen. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met eventuele allergieën en dieet wensen van je gasten en hierom is het ook zo belangrijk dat je tijdig weet wie er komen – om terug te vallen op tip 1 – want dan kan je hier goed rekening mee houden. Maar het aller belangrijkste van het diner, is natuurlijk dat jij moet maken wat jij het lekkerst vindt en iedereen waar je om geeft laat proeven waarom dat zo is. Hiermee laat jij zien waar jij van houdt en leren jou dierbare je vervolgens ook beter kennen. Een laatste tip die ik je wil meegeven, is dat een goede voorbereiding het halve werk is. Wanneer je één of twee dagen voor het diner begint met het bereiden geeft dat je heel veel rust tijdens de dag van het diner!

Tip 3: Cadeaus

Naast dat je een prachtig diner wilt voorbereiden wil je natuurlijk ook iedereen een prachtig memorabel cadeau aan iedereen wilt geven. Natuurlijk kan je altijd het standaard flesje wijn, of een simpel envelopje met geld geven, maar er zijn veel uniekere cadeaus te bedenken. Want hoe leuk is het wanneer je een prachtig zelf ontworpen hoodie bedrukken wat zeker voor in de koude en kille wintermaanden geen verkeerd idee is! Of je kiest voor een T-shirt bedrukken, deze kan onder elk gewenst kledingstuk gedragen worden, waardoor je iets persoonlijks heb gegeven wat gebruikt kan worden in alle seizoenen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *