Wintersportoutfit tips

3 tips voor de perfecte dames wintersportoutfit

Vind jij het belangrijk om er op de skipiste modebewust uit te zien of kies je voor functionaliteit? Vooral op dagen met kou, sneeuw en/of wind is de juiste skikleding enorm belangrijk. Vrouwen zijn af en toe nog wel eens geneigd om te kiezen voor mooie wintersportkleding in plaats van functionele skikleding. Daarom hebben wij drie essentiële tips voor de perfecte dames wintersportoutfit voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Thermo ondergoed

Een extra laag skikleding wordt nog wel eens onderschat. Zeker bij lage temperaturen is het aangeraden om een extra laag kleding te dragen. Het beste kan je katoenen onderkleding vermijden tijdens de wintersport, maar kies voor thermoshirt en broeken. Wollen of synthetische thermokleding zorgen ervoor dat transpiratie wordt afgevoerd en je lekker warm blijft tijdens het wintersporten.

Tip 2: Functionaliteit

Bij de aanschaf van je skikleding is het belangrijk om niet alleen te letten op de looks. Sterker nog, let vooral op de functionaliteit van de skikleding. Let op het materiaal, de juiste pasvorm en andere functies, zoals sneeuwvangers in een ski jack of broek.

Tip 3: Bewegingsvrijheid

Tijdens het snowboarden en skiën beweeg je natuurlijk veel. Daarom is het belangrijk dat je bewegingen niet worden beperkt door je skikleding. Zorg er dus voor dat je de juiste maat koopt met een goede pasvorm. Ga helemaal door je knieën en zwaai met je armen als je voor het eerst je nieuwe outfit past. Kun je lekker vrijuit bewegen? Dan heb je de juiste maat!

Ook bij kopen van een skibril is het belangrijk om goed te letten op een aantal punten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de bril UV werend is, antifog en een goede pasvorm. De skibril moet bijvoorbeeld rondom je ogen goed aansluiten op je gezicht om bescherming te bieden tegen al het UV licht.

Voor de leukste outfits kijk je op betofashion.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *