3 redenen waarom hockey goed is voor je gezondheid

Hockey is een leuke teamsport voor jong en oud. Sommige vrouwen hockeyen al sinds jongs af aan. In tegenstelling tot andere sporten blijven de meeste vrouwen ook op latere leeftijd doorgaan met hockeyen. De beruchte hockeyfeestjes zijn natuurlijk niet heel goed voor je gezondheid, maar gelukkig zijn er ook nog 3 andere redenen waarom hockey goed is voor je gezondheid.

1.      Ronde billen

Van hockey krijg je ronde billen. Dit is geen fabel, maar echt een feit. Hoe langer je hockeyt des te ronder je billen zijn. Hiervoor hoef je dus geen squats meer te doen in de sportschool. Menig vrouwen in Nederland moeten wel squatten om mooie ronde billen te krijgen, maar jij als hockeyster traint je billen automatisch, ideaal toch!

2.      Je hebt een goede conditie

Hockeyers staan erom bekend dat ze een goede conditie hebben. Bij hockey wordt er namelijk veel gerend over het veld. Vliegen, duiken, vallen en weer op staan hoort allemaal bij deze sport. Het kan er vaak hard aan toe gaan. Ook bouw je al hockeyster enorm veel conditie op. Vaak meer conditie dan bij andere sporten.

3.      Hockey en afvallen

Hockey en afvallen is een veel voorkomende combinatie. Dit is natuurlijk ook logisch aangezien je bij hockey veel in beweging bent. Hockey is een sport waarbij je gemakkelijker in beweging bent, aangezien het een teamsport is. Je hoeft hiervoor geen abonnement aan te schaffen bij een sportschool en jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan. Hockey is niet alleen een goede manier om af te vallen, maar het is ook goed voor je conditie, hart- en bloedvaten en je algehele gezondheid.

Wat ook erg belangrijk is bij hockey is de juiste kleding en accessoires. In de winter wil je natuurlijk dat de kleding je warm houdt en in de zomer wil je juist wat luchtigere kleding draagt. Tevens wil je natuurlijk een hockeystick die bij je past. Je hebt namelijk verschillende krommingen bij een hockeystick. Ook een hockey bitje is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat je gebit beschadigd raakt. Een van de beste hockey bitjes zijn de Shock Doctor bitjes. Deze gebitsbeschermer helpt om je tanden te beschermen, maar het kan je ook beschermen tegen een gebroken kaak.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *